Naprapati & massage

Naprapatbehandling

En naprapat är specialiserad på att diagnostisera, behandla och rehabilitera strukturella och funktionella neuromuskuloskeletala besvär samt på att differentiera smärta av annan orsak. 

Naprapatens målsättning är att hjälpa patienten att skapa en balans mellan rörlighet, styrka och koordination. Med individuellt anpassade behandlingstekniker och övningar utformade efter patientens förutsättningar kan funktionen i leder, muskler och nerver optimeras. Massage, stretch, mobilisering, manipulation, elektroterapi, dry needling och laser är olika behandlingstekniker som jag använder mig av.


Laserbehandling

Behandling med medicinsk laser stimulerar kroppens egen läkande förmåga med hjälp av ljusvågor. Laserbehandlingen kan minska svullnad och smärta och är ett utmärkt komplement till övrig behandling även vid akuta skador och inflammationer. Ibland kan det vara gynnsamt att behandla med laser i en behandlingsserie med täta intervaller under en begränsad period. Hos mig kan man boka en sådan behandlingsserie där varje behandlingstillfälle omfattar 15-20 min behandling till en kostnad av 250 kr. Detta bokas på plats vid en naprapatbehandling om undersökning och tester visar på en diagnos som kan ha god behandlingseffekt av laserbehandling.


Förebyggande naprapatbehandling

Denna typ av behandling avser undersöka och behandla inskränkta rörelser i leder, muskelspänningar och nedsatt funktion i det neuromuskuloskeletala systemet innan besvär och/eller smärta uppstår. Behandlingen räknas som friskvård och kan betalas med friskvårdsbidraget.

Behandlande massage

Med massage behandlas kroppens mjukdelsvävnad som muskler och bindväv. Massage kan verka smärtlindrande, öka blodcirkulationen lokalt och göra underverk för trötta och ömma muskler. Behandlande massage är en djupare massage som avser behandla specifika besvär och smärttillstånd.

Behandling med massage mot ond rygg
Behandling med massage mot ond rygg
Rehabilitering efter en skada
Rehabilitering efter en skada

Rehab

Vid en idrottsskada eller arbetsskada är specifikt utformad rehabilitering viktigt för att optimera den skadade vävnadens läkningsprocess och för att den ska återfå en bra funktion för att bli tålig och klara de belastningar den kommer utsättas för.

Under & efter graviditet

Under en graviditet, förlossning och tiden efter en förlossning sker stora förändringar och påfrestningar på kroppen både hormonellt och fysiologiskt. Det är vanligt att besväras av olika smärttillstånd i samband med detta och det är viktigt att såväl förbereda kroppen som att ge den tid för läkning och återhämtning. För att hjälpa kroppen en bit på vägen kan manuell behandling minska smärta och anpassad träning stärka muskulatur och påskynda läkning.

Hos mig kan du, som är gravid eller du som fött barn, få såväl gravidmassage/behandlande massage som naprapatbehandling och hjälp med träning för att stärka kroppen. Mammabehandling/träning är en behandlingsserie där din neuromuskulära funktion och eventuella besvär undersöks och behandlas samtidigt som du får hjälp att stärka upp kroppen med ett individuellt anpassat träningsprogram. Jag använder mig av en speciellt utformad kudde som gör det möjligt för den gravida att ligga på mage. Om man skulle uppleva obehag eller av annan anledning inte vilja ligga på mage går det bra att få behandling sidliggandes eller sittandes.

Träning och behandling under och efter graviditet
Träning och behandling under och efter graviditet